400 jaar Dordt – de verbinding tussen Dordt 400 en de tentoonstelling

Rond de Cunerakerk

Datum activiteit29-08-2019
Tijd19.30
LocatieKoningskamer
Extra omschrijving

Van november 1618 tot mei 1619 vond in de stad Dordrecht de eerste gereformeerde nationale synode plaats. Deze synode had een internationaal karakter en is sinds die tijd dan ook ver over de grenzen van betekenis geweest. Met het oog op de 400e verjaardag van deze Synode worden allerlei evenementen georganiseerd.

Wij hebben in 2018 een aantal activiteiten gehad waarin we stilstonden bij een belangrijk deel van onze geschiedenis. Naast een inleidende bijeenkomst werden een expositie in Hasselt en Dordrecht bezocht.
In het kader van de landelijke herdenking wordt vanaf juli in het Catharijneconvent in Utrecht een tentoonstelling georganiseerd onder de titel: “Bij ons in de Biblebelt”.
Wij hopen die tentoonstelling op 11 september met elkaar te bezoeken.

Daaraan voorafgaand is er een bijeenkomst waarin de verbinding tussen Dordt 400 en de tentoonstelling zal worden toegelicht.
Ds. A. Juffer zal stilstaan bij de ontwikkeling van de zogenaamde Biblebelt, waar komt het vandaan en welke maatschappelijke ontwikkelingen zijn daarbij bepalend geweest. Ds. R. van Laar zal stilstaan bij de opvattingen over de zondagsheiliging en de betekenis van de synode in Rhenen.
Wij willen op 29 augustus om 19.30 bij elkaar komen. Nadere informatie over het bezoek aan de expositie volgt . Informatie over de plannen kunt u vragen bij Gerda van Beek tel. 06 42951760, gerdavbeek@hotmail.com) of Mineke Hardeman tel. 0317 357670, mhardeman@planet.nl