Adventsproject 2016 kindernevendienst: “Beloofd is beloofd”

Rond de Cunerakerk

Het adventsproject bestaat uit een boom in een cirkel waarvan je naast de stam en takken ook de wortels ziet. De wortels laten zien waar de boom is begonnen. We noemen de boom een levensboom.

De levensboom komt in het oude testament al in het paradijs voor, waar wij er niet meer bij kunnen.. In het nieuwe testament wordt er een nieuwe levensboom bij mensen geplant. Dat is Jezus, die komt om ons nieuw leven te geven.

In dit project hebben we het over vijf vrouwen in de familie van Jezus. Zij zijn de takken van onze projectboom die geregeld flink wat te verduren krijgen in hun leven. Maar ondanks alles blijven ze hoop houden en geloven in Gods belofte dat Jezus terugkomt. Met dit project laten we Gods onophoudelijke trouw zien en de beloften die Hij nakomt! Want ‘beloofd is beloofd’!

zegel-van-judaZondag 27 november – Belofte van een nieuw
De Heere God heeft aan Abraham beloofd dat er altijd familie van hem zou zijn. Er zullen altijd kinderen geboren worden. Juda is familie van Abraham en hij heeft 3 zonen.
Tamar is getrouwd geweest met 2 van zijn zonen, maar beiden zijn zij overleden zonder dat er kinderen zijn geboren. Juda belooft dat Tamar met zijn derde zoon mag trouwen maar dit vergeet hij en hiermee is hij niet trouw aan God.
Tamar bedenkt een plan om toch haar zin te krijgen en dit lukt. Tamar krijgt daardoor het snoer met zegel van Juda. Dit is de afbeelding van vandaag.
Tamar krijgt 2 kinderen van wie 1 de naam Peres krijgt wat doorbreker betekent. God opent daarmee de toekomst, want Peres is een voorouder van Jezus. En zo komt er een nieuw begin!

 

4-12Zondag 4 dec 2016: Belofte van trouw

Vandaag gaat het verhaal over een belofte van trouw. Je kunt trouw zijn aan iemand in je leven, op iemand vertrouwen, trouw zijn aan God maar ook leren dat God trouw is aan ons. Dit kan best spannend zijn.

Rachab ervaart die belofte op een bijzondere manier. Als ze 2 spionnen van Gods volk helpt vraagt ze of God haar en haar familie wil beschermen als de Israëlieten Jericho gaan veroveren. En dit doet God. Rachab krijgt de opdracht om een rood koord aan de muur te hangen zodat de Israëlieten zien dat ze trouw is. Ze moet wel 7 dagen wachten maar dan redt God Rachab en haar familie. Want beloofd is beloofd.

 

De levensboom:

wp_20161204_001