Albanië reis

Rond de Cunerakerk

Datum activiteit24-07-2023
Tijd
Extra omschrijving

Vorige week (week 10) zijn wij, Ian, Anne-Marij en Henri, naar Albanië geweest namens de ZWO. We hebben daar veel gezien. Albanië is een mooi land, maar ook echt een land met grote contrasten. Overdag hebben we mensonterende omstandigheden gezien, zoals mensen die op de vuilnisbelt leven, en een familie die met oma in de kelderbox onder in een flatgebouw woont. Aan de andere kant hebben we in de avond heerlijk traditioneel gegeten en gedronken. We maakten kennis met allerlei mensen die zich inzetten voor het verbeteren van de leefomstandigheden en bouwen aan de community vanuit hun christelijke levensovertuiging.

Doel van onze reis was kennis te maken met de mensen in Albanië om later met een groep jongeren die kant op te kunnen gaan. Daarom deze oproep:

  1. Kun jij de laatste week van juli/eerste week van augustus als leiding mee met een groep jongeren? Er is een programma voor de reis beschikbaar.
  2. Ben jij een jongere vanaf 16 jaar en vind jij het leuk om mee te gaan naar Albanië?

De eerste vier dagen nemen we deel aan de Barnabas-conferentie (26 – 30 juli) met jongeren uit Albanië en Macedonië. Vervolgens hopen we een aantal dagen naar Skhodër te gaan om daar met de jeugd mee te doen met een programma in hun wijk.

Heb jij interesse en/of wil je meer informatie? Neem dan contact met één van ons op: idaane@hotmail.com en annemarijbulk@gmail.com