Bijbelkring 2019-2020

Rond de Cunerakerk

Datum activiteit12-03-2020
Tijd19.30
LocatieKoningskamer
Extra omschrijving

De Bijbel is een samenleesboek. Naast persoonlijk Bijbel lezen kan het samen Bijbel lezen stimuleren. Bij het persoonlijk Bijbel lezen blijven we geregeld in de kring van onze eigen gedachten hangen. Als we samen Bijbel lezen worden we in ons verstaan van de Bijbel verrijkt door de vragen en opmerkingen van anderen.

Op de Bijbelkring ligt de Bijbel voor ons open als een samenleesboek. We proberen de teksten zorgvuldig te beluisteren. We luisteren naar de stemmen van vroeger en we leren van de vragen en opmerkingen van elkaar. Zo met de Bijbel bezig zijn is verrijkend. Het verbindt ons aan God en aan elkaar.

Op iedere tweede donderdag van de maand is er Bijbelkring. We komen samen in de Koningskamer van 19.30 uur tot 21.00 uur. Het eerste deel van het seizoen lezen we de verder in de eerste brief van Paulus aan Korinthe. Vorig jaar hebben we gelezen tot I Korinthe 11. We beginnen de eerste keer, 12 september, dus met 1 Korinthe 12. Wat we bespreken als we de brief uit hebben, zal in onderling overleg worden vastgesteld.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de Bijbelkring. De groep vaste deelnemers verwelkomt graag nieuwe leden omdat nieuwe deelnemers voor een nieuwe input zorgen. Hieronder volgen de data waarop de Bijbelkring bijeen komt.

In 2019: 12 september; 10 oktober; 14  november; 12 december.

In 2020: 9 januari; 13 februari; 12 maart; 9 april

Voor vragen kunt u contact opnemen met de ouderling vorming en toerusting Gerda van Beek (gerdavbeek@hotmail.com) of met ds. Jan Meertens (dsjanmeertens@gmail.com).