CONTEXTUEEL BIJBELLEZEN

Ontmoetingskerk

Datum activiteit17-11-2022
Tijd20:00
LocatieOntmoetingskerk
Extra omschrijving

CONTEXTUEEL BIJBELLEZEN

 Contextueel Bijbellezen is een manier van lezen die ons allereerst stil laat staan bij onszelf en ons daarna de bijbel laat openen om

om de realiteit te toetsen aan een Bijbelverhaal. Welk nieuw licht werpt het verhaal op onze vragen? Waar zet het ons toe aan?   Contextueel Bijbellezen is ontstaan in de context van Zuid-Amerika en zuidelijk Afrika waar een vorm werd gezocht van Bijbellezen die nauw verbonden is met de dagelijkse praktijk, en waarin vragen van gerechtigheid direct voelbaar zijn en uitnodigen tot handelen.

Elke stap in de Bijbelstudie heeft een bedoeling. De Bijbelstudie is zo opgebouwd dat hij erop gericht is iedereen te laten spreken, en te laten onderzoeken wat er in de tekst staat, waar die over gaat en welke betekenis die kan hebben in ons leven nu.

We lezen niet zomaar, maar laten de studie ingebed zijn in een liturgie. We vragen de aanwezigheid van God bij het lezen, die mag ons inspireren en helpen zoeken naar de betekenis voor ons. Daarom beginnen en sluiten we af met een korte viering (stap 1 en 8). De methode van contextueel Bijbellezen is opgebouwd uit 3 fases: zien, oordelen en handelen. Hoe die stappen gaan ontdekken we onderweg.

Plaats:          Ontmoetingskerk

Datum:         Donderdag 17 november 20.00 uur

Of donderdag 1 december 20.00 uur

Begeleider:   Ds. Peter Breure

Aanmelden:  dominee.peter@online.nl

(15 deelnemers maximaal per avond)