Dienst 26 mei n.a.v. project ‘verlangen naar meer’

Rond de Cunerakerk

Vier jaar geleden zijn we met ouders van jonge kinderen begonnen met het project ‘verlangen naar meer’.
De afgelopen vier seizoenen kwamen groepen ouders die hun kind hebben laten dopen of op hebben laten dragen, samen om zich met elkaar te buigen over de vragen rond geloofsopvoeding.
De meeste groepen kwamen vier tot vijf keer samen gedurende de seizoenen. Voor de eerste lichting ouders loopt het project binnenkort af.

Verbonden met het project is een feestelijke dienst waarbij de jongste kinderen betrokken worden. De kinderen bereiden zich tijdens de kindernevendienst op zondag 12 mei voor op deze dienst. Ze gaan dan aan de slag met de dooptekst die ze bij hun doop hebben meegekregen. Het zou fijn zijn als alle kinderen er dan zijn. Tijdens de dienst op 26 mei komen de kinderen met een brandende doopkaars de kerk binnen. Die brandende doopkaars herinnert, de ouders, de kinderen en de gemeente aan het sacrament van de doop.

Alle ouders zijn uitgenodigd en bij die uitnodiging is gevraagd om aanmelding in verband met de voorbereidingen. Nog niet iedereen heeft dat gedaan en we vragen jullie vriendelijk dat zo spoedig mogelijk te doen. In de dienst van 26 mei hopen we veel ouders en kinderen te ontmoeten. We hopen op en bidden om een feestelijke en gezegende dienst.