Dorcas Voedselactie – vrijwilligers gevraagd

Bethel Rond de Cunerakerk Ontmoetingskerk PKN breed

Datum activiteit04-11-2017
Tijd10.00 - 16.00
LocatieJumbo supermarkt Rhenen en COOP supermarkt in achterberg
Extra omschrijving

Van 29 oktober tot en met 5 november 2017 wordt voor de 22ste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op bijna duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten producten en geld in voor de allerarmsten in Albanië, Moldavië, Oekraïne en Roemenië.

Ook dit jaar willen we als Protestantse Gemeente te Rhenen meedoen met de Dorcas Voedselactie. Naast de inzameling in de kerk, willen we ook plaatselijke supermarkten meer bij de actie betrekken. De Coop in Achterberg doet hier al jaren aan mee, maar dit jaar mogen we ook bij Jumbo dozen laten vullen. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen het voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten kunnen zo een boodschapje extra doen en geven deze af aan de vrijwilligers.

Ons plan is op zaterdag 4 november tussen 10.00 en 16.00 uur met vrijwilligers in beide supermarkten de boodschappenlijstjes uit te delen en dozen te vullen. Lijkt het u wat om een paar uur mee te helpen of hebt u vragen en ideeën, neem even contact op met Ian Daane (0317-618568 of idaane@hotmail.com) of Bert van de Bor (06-42996380 of sengvdbor@solcon.nl). Meer informatie vindt u ook op dorcasvoedselactie.nl.