Even voorstellen: predikant in opleiding Marie Hansen – Couturier

Ontmoetingskerk

Dag allemaal!

Mijn naam is Marie Hansen, voluit: Marie Christine Hansen-Couturier (een hele mond vol…). Komend jaar (september – mei) ben ik predikant-in-opleiding bij de Ontmoetingskerk in Rhenen. Samen met mijn vrouw Isabelle woon ik in het mooie Utrecht, een stad die me qua sfeer herinnert aan de streek waar ik opgroeide: Groningen.

Wat moet u verder weten? Ik hou van pure chocola met nootjes, de geur van versgemaaid gras en een warme kop thee tussen mijn (meestal koude) handen. In planten verzorgen ben ik vreselijk slecht, maar ik hou ervan om af en toe een fleurige bos bloemen op tafel te zetten. Op het strand ben ik gelukkig, liefst op een stralend koude winterdag of een stormige herfstmiddag.

Studie
Na een bachelor American Studies besloot ik alsnog theologie te gaan studeren – met twee ouders die theoloog zijn, riep ik lang dat ik ‘alles behalve dat’ zou gaan doen. U ziet wat daarvan terecht gekomen is… Na een premaster-traject ben ik tot de masteropleiding Gemeentepredikant aan de Protestants Theologische Universiteit (PThU) in Amsterdam toegelaten. Daar hoop ik in 2018 mijn laatste jaar af te ronden. Ik vind de theologiestudie en het predikantschap spannender, uitdagender en prikkelender dan ik ooit had kunnen denken. Bezinning en actie, ontmoetingen met de a/Ander: daar word ik enthousiast van, daar doe ik het voor.