Gemeente Groei Groepen

Rond de Cunerakerk

Dit jaar staat er zo nu en dan een bericht in de zondagsbrief over de GemeenteGroeiGroepen (GGG) in onze gemeente. Elke maand vertelt een andere groep iets. Deze berichten zijn hier ook te lezen.

Februari:
Deze maand vertelt Dirk van Mourik over zijn groep.
“Als ik elke maand bij mijn buren ga koffie drinken, leer ik ze ook beter kennen. Maar is dat wat ik zoek?” was mijn reactie toen Hennie en ik gevraagd werden bij een GroeiGroep. Inmiddels draaien we al vier jaar mee en het bevalt goed, in een groep van ongeveer 12 personen. Laag-drempelig, tijd voor een praatje, maar ook studie. We volgen dit seizoen het boekje over de aartsvaders, zoals Abraham en Jacob. Ieder heeft een boekje en zo kun je je ook thuis voorbereiden. Lief en leed wordt gedeeld. En we komen steeds bij iemand anders samen, dat is ook prettig. Je zorgt dan voor de koffie en sluit de avond af. Met Pasen vieren we de Pesach (Joodse maaltijd) bij Jan Willem en Linda Evers. We eten dan met elkaar en vaak is er een speciale gast. Heel indrukwekkend. Het geeft een goed gevoel om zo met een aantal gemeenteleden een goede band te krijgen en elkaar te versterken in ons aller geloof.

Januari:
Deze maand de groep met vooral jongere gemeenteleden.
Toen ik terugzocht hoe lang onze groep al draait, zag ik dat het dit jaar precies 10 jaar wordt. In wisselende samenstelling; en dat is misschien ook juist een kracht van onze groep, ontstaan uit jongeren die vaker wilden samenkomen om te delen en groeien in geloof. Een beetje uitdaging zoeken we dan ook wel in onze gesprekken en daar heb je verschillende meningen voor nodig. Onze groep komt elke drie weken samen op zondagavond. We volgen een boekje, maar wijken ook graag af wanneer we iets raken wat ons boeit. We beginnen overigens wel met gezelligheid, want dat hoort er zeker bij. We eten eerst samen, iedereen neemt iets mee. De laatste keer werden we verwend, want Gert en Erica Broere hadden ‘Pulled Pork’ gemaakt, gegaard in de BBQ buiten. Smullen! En dan ook nog een goed gesprek na afloop. Wie wil er nou niet bij zo’n GroeiGroep?!