Groene kerk geloofsbrief

 

Al geplande en vaststaande activiteiten:

24 januari 2020;
Lezing Trees van Montfoort, auteur ‘Groen Geloven’, nominatie theologieboek van het jaar, Ontmoetingskerk; aanvang 16.00 uur, kerkzaal.
In de omslag van het boek:
Helder, diepgaand en met kennis van zaken. Van Montfoort weet academisch ontwikkelingen en discussies over christendom en ecologie toegankelijk te maken voor een breed publiek. // Groene theologie is een uitstekend boek over een enorm belangrijk onderwerp.
Eindelijk een boek over ecologische theologie van een Nederlandse theoloog! Dat is hard nodig want dit onderwerp wordt nog in te weinig kerken besproken. Het evangelie gaat verder dan het heil van mensen. Dit boek helpt je om een meer holistische kijk op verlossing te krijgen en daar praktisch mee een de slag gaan.

5 maart 2020;
Workshop God in de supermarkt; Ontmoetingskerk; aanvang 20.00 uur, zaal 1.
Herkenbaar: je staat in de supermarkt en je vraagt je af; wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de “gewone’ Nederlandse? Hamburger of sojaburger? Of toch vis? De dure of de goedkope reep chocola?
Er moeten keuze gemaakt worden tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent.

De workshop hebt keuzes te maken, argumenten te begrijpen en die te verbinden met een helder ethisch kader. De workshop is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan.

Kerkdiensten

Ontmoetingskerk
Rond de Cunerakerk
Bethel
  • Zondag 17 december (08:45)
    Reguliere dienst
    M. van der Zwan
  • Zondag 17 december (16:30)
    Reguliere dienst
    G. Vierwind

Luister live

- Ontmoetingskerk
- Cunerakerk

Nieuws

Agenda