Jongerenreis Taizé 2019 !

Ontmoetingskerk

Openminded en vol verwachting vertrokken we vorig voorjaar  met een groep van 6 jongeren en 3 volwassenen  richting Taizé, Bourgogne, Frankrijk. Onder begeleiding van onze toenmalige PIO Marie en haar vrouw Isabelle gingen wij de uitdaging aan ons onder te laten dompelen in de oecumenische geloofsgemeenschap van Taizé.

En wat een fantastische ervaring werd dit. Daarom gaan we komend voorjaar weer. Zodat we met nog meer jongeren uit alle wijkgemeentes van de PKN deze ervaring kunnen delen.

Het zal ook aankomend voorjaar weer een week worden vol ontmoeting, vriendschappen sluiten, samen zingen, Bijbellezen, eten en corvee (maar wees niet bang, zelfs dit is gezellig in Taizé) . Maar er is ook tijd voor jezelf, voor het lezen van een boek of samen een mooie wandeling in de natuur.  ’s Avonds sluiten we de dag regelmatig leuk af bij Oyak voor een drankje, een ijsje en veel gezelligheid.

De reis zal in de tweede week van de meivakantie plaats vinden, 27 april t/m 5 mei  en is bestemd voor jongeren vanaf 15 tot 29 jaar. Dus houdt deze week voorlopig vrij in je agenda als je overweegt om mee te gaan. In januari organiseren we een eerste informatieavond en een Taizédienst in de Ontmoetingskerk , al zal deze dienst natuurlijk niet onze ervaring in Taizé kunnen evenaren, maar zo krijg je wel een klein beetje een beeld van de diensten aldaar.

NaarTaizé komen betekent uitgenodigd worden om te zoeken naar een verbondenheid met God door gemeenschappelijk gebed, zingen, stilte, persoonlijke bezinning en uitwisseling. Een verblijf in Taizé kan helpen om een stap terug te nemen van je dagelijks leven, een grote verscheidenheid aan mensen te ontmoeten en na te denken over je inzet voor de kerk en de maatschappij.

De Taizé gemeenschap is in de jaren 50 opgericht door de Zwitserse broeder Roger (1915).  Een van huis uit protestante Broeder met een Katholieke grootmoeder. Hij voelde de drang om een gemeenschap te stichten waarin evangelische verzoening dag na dag concreet beleefd zou worden.  Naar Taizé kom je om deel te nemen aan de onverdeelde kerk, die is als de lente.                                   Je laat je cynisme vallen en je vindt er vertrouwen in de mensheid. Het is een plek waar verlangen naar God gewekt wordt.

Voor meer informatie en opgave kun je contact met ons opnemen:  Lindaenjanwillem@hotmail.com

Lieke en Linda Evers

Ps. we zijn ook nog op zoek naar extra volwassen begeleiders, het liefst ook een mannelijke begeleider.