PaasChallenge 2021

Rond de Cunerakerk

WELKOM!

Op deze pagina vind je meer informatie over hoe de PaasChallenge in zijn werk gaat. Doe je mee? Lees goed de voorbereiding, zodat je niks vergeet mee te nemen en een beetje weet hoe het werkt. Bij elk adres op de route is meer uitleg te vinden. De route zal van 28 maart tot 6 april beschikbaar zijn.

 

INSTRUCTIES
Leuk dat je meedoet met de PaasChallenge 2021 – De Weg door Jeruzalem.

Dit spel neemt je mee door de stad Jeruzalem in de tijd van Jezus. Je kiest in het begin van het spel één van de vier karakters:

  • Claudia: een powervrouw die haar tijd ver vooruit is.
  • Juda: een man die leeft voor liefde.
  • Jozef: een spirituele leider.
  • Jozua: een echte vrijheidsstrijder.

Je mag als vrouw ook voor een mannelijk karakter kiezen en als man voor Claudia. Alle vier de karakters waren tijdgenoten van Jezus. Laat je daarna leiden door het verhaal. Je kunt als duo/gezin hetzelfde karakter kiezen maar je kunt ook ieder verschillende karakters kiezen. Dat maakt voor het spelen van het spel niet uit.

Coronaproof
In coronatijd is het niet mogelijk een groot spel met z’n allen te spelen. We houden ons aan de regels van de overheid. Je loopt de PaasChallenge daarom met mensen uit je eigen huishouden, of met een tweetal uit verschillende huishoudens. Deze voorwaarden gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar.

Zorg dat je op veilige afstand van elkaar en andere mensen blijft. Probeer ruiten en objecten in het spel niet aan te raken. De organisatie zal deze ook regelmatig schoonmaken of desinfectiemiddel bij objecten plaatsen.

Duur
De PaasChallenge duurt ongeveer 1 a 1,5 uur. De duur kan verschillen door de wandelroute die je kiest, de tijd die het kost om opdrachten te doen of omdat je meerdere verhaallijnen volgt als tweetal of gezin.

Meenemen
Neem de volgende zaken mee:

  • smartphone met een volle batterij (+ eventueel een powerbank) en een internet abonnement.
  • op smartphone: QR Scanner app (bij een Iphone werkt dit via de camera)
  • hamer
  • 10 spijkers
  • vork
  • een pen of potlood

Startpunt en route
Er zijn 4 routes in totaal. Hieronder wordt een gebied gegeven, een startpunt en daarbij een tijdsduur per route wanneer die in een keer wordt gelopen. Dit is dus niet de duur van de challenge, want daar horen opdrachten bij. In totaal bestaat een route uit 9 locaties.

Route 1 Rhenen Westkant
Startpunt: Toltoren 43
Wandelroute: 40 minuten

Route 2 Rhenen Zuid
Startpunt: Achterbergsestraatweg 2c
Wandelroute: 30 minuten

Route 3 Rhenen-Achterberg
Startpunt: Majoor Jacomettiweg 26
Wandelroute: 45 minuten

Route 4 Kesteren-Ochten
Startpunt: Bevrijdingssingel 10, Ochten
Fietsroute: 30 minuten

QR codes en route
Tijdens het spel volg je QR codes en een routeblad. Dit routeblad hangt op de eerste locatie van het spel. Maak hier een foto van met je smartphone. (De organisatie legt ook enkele printjes van dit blad neer voor mensen met slechte ogen of een matige camera)

Op het routeblad staan 26 locaties waarvan er maar negen echte spellocaties zijn. Via je smartphone krijg je te horen naar welke letter je moet gaan.

Verhaal
Tijdens het spel volg je de verhaallijn van het door jou gekozen karakter. Scan altijd de kleur/het symbool van het karakter dat je bij de start hebt gekozen. Als je met een tweetal loopt, kun je ook twee verschillende karakters kiezen.

Onderstaande QR-codes zijn slechts bedoeld als voorbeeld (deze voorbeelden werken niet!) Tijdens het spel moet je dus steeds de QR-code met het symbool van jouw keuze scannen.

Als je deze QR-code scant krijg je een audio-bericht te horen. Scroll na het beluisteren van het audiobericht verder door naar beneden om geen opdrachten, tekst en aanwijzingen te missen!

Keuzes en scoreblad
In het spel maak je keuzes voor het door jou gekozen karakter. Deze keuze resulteren in een score. Deze score vul je in op het scoreblad. Dit scoreblad ligt voor je klaar op locatie 1, het startpunt.
Elk karakter heeft een eigen symbool om de score bij te houden.

Puzzels
Op enkele locaties speel je een puzzel. Los deze puzzels op en geef je antwoord op je smartphone in het aangegeven vakje.

Doe-opdrachten
Op enkele locaties zijn er doe-opdrachten. Voer deze uit om zo het paasverhaal echt mee te maken.

#paaschallenge
Deel natuurlijk je foto’s van de paaschallenge op je eigen social media! Gebruik hiervoor de hashtag #paaschallenge

Wij wensen je veel plezier met het spelen van de PaasChallenge 2021!