PKN kerstcommercial

Ontmoetingskerk

Niet alleen de kerstcommercial van supermarktketen Jumbo is in Woerden opgenomen. Het kerkplein in Woerden speelt een centrale rol in de reclamespot van de Protestantse Kerk in Nederland met als boodschap ‘Wie je ook bent, welkom in de kerk’.

Kerk als plek van twijfel

De Protestantse Kerk in Nederland wil met deze reclamespot juist die mensen uitnodigen die nooit (meer) naar de kerk gaan. “Uit onderzoek blijkt dat mensen denken dat geloven een voorwaarde is om bij een kerk te horen. Dat is natuurlijk niet zo. Ook als twijfelaar of zoeker ben je van harte welkom in de kerk. De kerk is juist een plek voor de grote vragen van het leven, dus ook voor twijfel, voor dankbaarheid, voor demonstreren tegen onrecht en voor rouw”, aldus Marloes Nouwens-Keller, woordvoerder van de Protestantse Kerk.

Stille Nacht

In de commercial zingen  verschillende mensen  een regel van het bekende kerstlied ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’. Een oma, een buschauffeur, een prostituee, een zakenvrouw, een zwerver en een gezin. Ze stralen verlangen en hoop uit. In de slotscène van de commercial lopen ze samen naar de Petruskerk in Woerden om daar een kerstviering mee te maken. De boodschap is: ‘Wie je ook bent, welkom in de kerk’. De commercial verwijst naar www.protestantsekerk.nl/welkomwaar mensen op zoek kunnen naar een kerk in de buurt. Ook is er informatie te vinden over wat protestants zijn eigenlijk is.

Kijk voor meer informatie eens op www.pkn.nl actueel