Tienjarig jubileum Vocaal Theologen Ensemble

Bethel Rond de Cunerakerk Ontmoetingskerk

Datum activiteit18-11-2017
Tijd20:00
LocatieJanskerk Utrecht
Extra omschrijving

Het Vocaal Theologen Ensemble (VTE) viert haar tienjarig bestaan met een ‘Amazin’ meezingconcert’ op 18 november 2017 in de Janskerk te Utrecht. Tijdens dit concert zullen hoogtepunten van het afgelopen decennium klinken.

Lustrumconcert-10jaarVTE-poster

Het VTE is 10 jaar geleden ontstaan uit contacten tussen theologiestudenten en Hanna Rijken op het Theologisch Seminarium Hydepark. De ad hoc-cantorij zong tijdens de slotviering op hoog niveau. Het eerste optreden was op 31 oktober 2007 bij de boekpresentatie van Wij zijn OOK katholiek. Sinds 2008 is het VTE verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) .
Het doel van het VTE is theologie en kerkmuziek met elkaar te verbinden en bij te dragen aan de spiritualiteit van theologen. De afgelopen jaren werkte het koor mee aan vieringen, concerten, symposia, kerkmuziekavonden en radio- en cd-opnames. Zo bracht het VTE drie dubbel-cd’s uit met liederen uit het Liedboek (2013) onder de titel Met hart en ziel en een cd bij Het liefste lied van overzee. Ook zong het bij bijzondere gelegenheden van de PThU. In het koor zingen theologiestudenten, predikanten, geestelijk verzorgers en theologen van verschillende denominaties onder leiding van musicus en theoloog Hanna Rijken. Het repertoire bestaat uit vocale muziek uit diverse stromingen in de kerkmuziek, waaronder gregoriaans, Hildegard van Bingen, Bachcantates en Engelse kathedrale muziek.

Het jubileumconcert vindt plaats in de Janskerk te Utrecht, begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.