‘VerduurSamen met Franciscus’

Ontmoetingskerk

Datum activiteit04-10-2023
Tijd20:00
LocatieOntmoetingskerk
Extra omschrijving

The Letter (ondertiteld)

Op woensdag 4 oktober a.s. (anders dan in TOV boekje staat) draait de film “The Letter” in de Ontmoetingskerk in Rhenen. 20.15 uur.

Op deze avond, na afloop van de film, willen we ook graag afspraken maken over de volgende data voor het aan de slag gaan met het boekje “VerduurSamen met Franciscus” van de hand van Corinne Groenendijk. Info: Jolande@heslinga-web.nl

Namens Groene Kerk Rhenen hartelijk welkom.

Dat verduurzamen nodig is, daar zijn de meeste mensen wel van doordrongen. Maar hoe kun je dat doen op een manier die bij je past en ook zoden aan de dijk zet? Corinne Groenendijk, predikant en geestelijk begeleider, ging hiervoor te rade bij Franciscus van Assisi. Zij verdiepte zich in zijn eco-spirituele leven. Ze schreef een gids ‘VerduurSamen’.

De zoektocht van Franciscus naar een eenvoudig, vredevol en vreugdevol leven inspireerde haar voor het vormgeven van een duurzame levensstijl. ‘VerduurSamen met Franciscus’ is een gids geworden, waarin bezieling en praktijk samengaan. Aan de hand van de thema’s vreugdevol, kwetsbaar, betrokken, vredevol en eenvoudig, laat ze de levenshouding van Franciscus zien.

Samen gaan we vanuit Groene kerken in Rhenen een aantal keer met een hoofdstuk en concrete opdrachten aan de slag.

Informatie:   Jolande Oldenkamp

Plaats:           Ontmoetingskerk

Datum:         woensdag 4 oktober

Tijd:            20.00-21.30 uur

Opgave:        jolande.oldenkamp@ziggo.nl