Vertrouwenspersonen

 

De kerk moet een veilige plek zijn voor iedereen. Ook voor jou?
Is dat het niet? Dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon.

Voor wie is de vertrouwenspersoon er?

Een vertrouwenspersoon is er voor de hele gemeente. Voor degenen die er werken (predikant, kerkelijk werker, koster), kerkenraadsleden en gemeenteleden.

Waar kun je aan denken?

Situaties die besproken kunnen worden met de vertrouwenspersoon zijn bijvoorbeeld: Misbruik van macht, agressie en geweld, seksuele intimidatie, ongewenste intimiteiten, pesten, discriminatie, enz.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Gemeenteleden kunnen bij ons terecht met vragen, vermoedens, klachten en meldingen. We staan naast het gemeentelid dat zich meldt, ondersteunen hem of haar en zo nodig wijzen wij de weg in te ondernemen vervolgstappen.

Welke dingen doen wij niet?

Wij doen geen werk waar anderen in gespecialiseerd zijn. Dat betekent dat wij niet aan waarheidsvinding doen, gaan niet zelf op onderzoek uit, zijn geen therapeut en zijn geen aanspreekpunt voor ‘gewone’ kerkelijke conflicten. We luisteren en staan je bij.

Wie zijn wij?

Corien Hoogendoorn

Ik ben lid van de wijkgemeente Bethel. Ik woon in Achterberg en in het dagelijks leven studeer ik Psychologie en werk ik als sociotherapeut in een psychiatrische kliniek, de Fontein in Bosch en Duin, onderdeel van Eleos. In de kerk doe ik met veel plezier mee aan de openstelling van de kerk op zaterdagmorgen en ben ik in het verleden jeugdclubleider geweest.

Margreet Kalkman

Ik ben lid van de wijkgemeente Ontmoetingskerk. Ik woon al jaren met veel plezier met mijn gezin in Achterberg. Inmiddels is een deel van onze kinderen uitgevlogen. In de kerk ben ik op actief betrokken geweest bij diverse activiteiten, vaak op het gebied van jeugdwerk en vorming en toerusting. In het dagelijks leven ben ik als orthopedagoog werkzaam in het onderwijs en in de gezondheidszorg.

Beiden hebben we de cursus ‘vertrouwenspersoon in de kerk’ gevolgd.

Wij zijn bereikbaar via email: vertrouwenspersoon@pknrhenen.nl of via het onderstaande formulier.
Corien Hoogendoorn  en Margreet Kalkman

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Beveiligingscode (verplicht)

  captcha

  Kerkdiensten

  Ontmoetingskerk
  Rond de Cunerakerk
  Bethel
  • Zondag 10 december (08:45)
   Reguliere dienst
   H.L. Versluis
  • Zondag 10 december (16:30)
   Reguliere dienst
   Joz. A. de Koeijer

  Luister live

  - Ontmoetingskerk
  - Cunerakerk

  Nieuws

  Agenda