Virtuele benefiettocht voor Beiroet: doe je mee?

Rond de Cunerakerk

–Desastreuze ontploffing–
Op 4 augustus vond een enorme ontploffing plaats in de haven van Beiroet. De gevolgen van deze explosie zijn nauwelijks te bevatten. In één klap werden 300.000 mensen dakloos. Duizenden mensen raakten gewond. De graanvoorraden in de haven – cruciaal voor de voedselvoorziening – en de haven zelf – de belangrijkste ‘life line’ van Beiroet – werden grotendeels vernietigd. Deze ramp komt bovenop de diepe economische crisis waarin Libanon zich al bevond, de Corona-crisis en de zorg voor 1,5 miljoen oorlogsvluchtelingen uit Syrië. Het is, kortom, nodig dat we nu naast de mensen in Beiroet gaan staan.

–Beiroet en wij–
Komende oktober is het precies 10 jaar geleden dat Clemens en ik samen in Beiroet waren. Wij hebben toen samen iets gezien en geproefd van dit mooie, fascinerende en complexe land. In de jaren daarvoor was Clemens er al enkele malen geweest. Wij hebben kortom wel ‘iets’ met Libanon, kruispunt tussen oost en west. Nu er zo grote nood is willen wij graag iets voor de mensen daar betekenen. Dit doen wij door de virtuele “Beiroet Benefiettocht” te organiseren.

–Beiroet Benefiettocht 24-31 oktober–
De Beiroet Benefiettocht houdt in dat zoveel mogelijk mensen op een dag in de periode 24 t/m 31 oktober een sportieve uitdaging aangaan en daarvoor sponsors uit hun omgeving zoeken. Wij nemen zelf het voortouw:

  • Andrea (fervent hardloper) gaat voor een halve marathon;
  • Clemens (fervent bankzitter) gaat 125 km fietsen.

–Hoe kun je meedoen met de Beiroet Benefiettocht?–
Je kunt op twee manieren meedoen:

  • Je kunt zelf een sportieve uitdaging aangaan;
  • Je kunt ons (of één van de andere deelnemers, wanneer die zich aandienen) sponsoren met een geldbedrag.

–Waar gaat de sponsorbijdrage naar toe?–
De sponsorbijdrage is bestemd voor noodhulp door twee organisaties die ter plekke in Beiroet actief zijn:
Tear en het Rode Kruis
Sponsors kunnen zelf aangeven aan welke van beide organisaties zij willen doneren. Sponsors maken zelf het bedrag over naar de organisatie van hun keuze.

–Ja, ik wil meedoen! Wat moet ik doen?–
Wil je een sportieve uitdaging aangaan en daarvoor sponsors werven in je eigen omgeving? Vul dan dit online formulier in: https://forms.gle/tiftjuSVwNaphMKp9. Daarna ontvang je van ons een standaard email waarmee je sponsors kunt werven in je omgeving en/of via social media.

Wil je ons, of één van de andere deelnemers, sponsoren? Vul dan dit online formulier in: https://forms.gle/vtJok18CUP7zMnZX7. Kort na 31 oktober informeren we je dan over hoe je jouw toegezegde bedrag kunt overmaken naar de organisatie van jouw keuze.

–Updates–
Via de Facebook-pagina van Andrea Stolk plaatsen we met enige regelmaat updates over deelnemers en de afstanden en sponsorbijdragen zijn toegezegd. Stiekem hopen we dat met de sportieve uitdagingen zoveel afstanden worden toegezegd dat, wanneer deze allemaal achter elkaar geplaatst zouden worden, de afstand tot Beiroet (3.700 km) wordt overbrugd.

Andrea & Clemens Stolk