Header
Home > Ontmoetingskerk > ds. Bram Bregman

Na het het afscheid van ds. Inge de Jong-Baerends verwelkomen wij per 1 maart ds. Bram Bregman weer als tijdelijke predikant in de Ontmoetingskerk, nu niet voorafgaand aan, maar naast ds. Peter Breure in de Ontmoetingskerk.

Ds. Bram Bregman stelt zich even voor:

Ik ben in 1955 geboren op een boerderij in Pijnacker. Aanvankelijk volgde ik mijn interesse in de techniek, met opleidingen op LTS, MTS en HTS (werktuigbouw en bedrijfskunde). Op mijn 30e besloot ik fulltime universitair theologie te gaan studeren, om meer persoonlijk met mensen te gaan werken. Dit werd een enorme verrijking van mijn denken als het gaat over levensbeschouwing, zingeving en samenlevingsvraagstukken.

In mijn begeleiding van mensen kwam ik vervolgens allerlei problematiek tegen, die ik samenvat met de woorden: opgesloten zijn, onvrijheid, gedoofde vreugde en liefde. Ik ontdekte hoe moeilijk het voor mensen is, om vanuit zichzelf te veranderen en weer tot nieuw gelukkig MOOI LEVEN te komen. Ik studeerde hierover veel filosofie en sociologie. Na mijn scheiding in 2006 kwam daar nog heel veel psychologie bij.

Voor mij is wezenlijk, samen in gesprek, te proberen bij de (verborgen) Ziel = het ZELF te komen (vergelijk Lied 686, 321 en 789). Voor mij gaat het met ‘God’ en Christus om onze MENSWORDING (vergelijk Lied 538).

Ik heb drie lieve dochters die ieder op eigen manier een mooi leven ontwikkelen. En heb ik zelf weer mooi leven gevonden met een nieuwe levenspartner. Ik ben nu voor de 2e keer bij de Ontmoetingskerk in Rhenen als ambulant predikant. Na de heel plezierige tijd die ik in 2021-2022 kon ik op de nieuwe vraag geen ‘nee’ zeggen.