Header
Home > Ontmoetingskerk > Een rouwkoffer

Je hebt iets verdrietigs meegemaakt…
Er is iemand overleden…

Hoe ga je in gesprek met kinderen en tieners?

Soms helpt een boek met tips of prentenboek voor de jongsten.

Lenen? Een app naar 06 38483708 ds. Peter Breure

Wie heeft er een mooi lantaarntje voor een lichtje? Om in de koffer mee te geven? Als het donker is kun je een lichtje aansteken, om het letterlijk lichter te maken.

Op de vraag welke rituelen je thuis doet, schreef Annemieke me:“Hoi Peter, ik las in Onderweg, dat je wilt weten wat je doet met rouw en moeilijke dagen bij verlies. Ik heb laatst een boompje gekregen met houders voor waxinelichtjes. Elke avond steken we bij het avondeten een kaarsje aan voor wie het moeilijk heeft. Ook voor jullie heeft er al eens een kaarsje gebrand.” Dat is toch mooi! Heb je ook zo’n ritueeltje dat je wilt delen, of nog een mooi lantaarntje voor in de rouwkoffer, dan hoor ik het graag.

Er zijn ook boeken beschikbaar in mijn boekenkast van mannen die rouwen: Tim Overdiek vertelt bijvoorbeeld over de weg nahet overlijden van zijn vrouw. Hoe hij met twee jonge kinderen verder moest: Tim Overdiek – “Tranen van liefde”. In een ander boek: “Pappa’s rouwen ook” vertellen twaalf vaders die kind(eren) door een miskraam, stilgeboorte of op jonge leeftijd verloren. De oorzaken van het overlijden van de kinderen zijn zeer divers. Sommige vaders verloren hun kind(eren) jaren geleden, andere vaders werden er vrij recent mee geconfronteerd. In de verhalen kijken ze eerlijk terug en vertellen ze over hun verdriet en de ontdekkingen die ze deden. De verhalen worden in- en uitgeleid door Jakob van Wielink, rouwcounselor en leiderschapscoach, actief vanuit Klooster Huissen.

ds. Peter Breure